.:: Stick Note ::.

Salam semua,

Kepada semua kawan2 & blogger2 yg lain...
Sudi2kanlah menjengah ke blog ke-2 saya:
http://widecoverage.blogspot.com

Nov 20, 2008

Terkenang memori lalu ^_^

Gambar kenangan - ^kelas 6 Amanah^- kalau time aku dulu, kelas disusun mengikut result exam...& alhamdulillah aku kelas pertama dari 15 kelas...

Baru jer habis ber"conference" ngan member2 sekolah rendah yg tiba berkumpul plak mlm ni...hahaha..

sampai ade yg aku dah lupa..send gambar kelas mase kat sekolah rendah dulu n cam sorang2 sambil teka sape nama diaorg n gelaran2 yg diberi... muahaha...tergelak2 aku mengenang kenangan silam yg memang dah lama nie..

ade yg kenal & ade yg x kenal, kalau org tu pendiam, konfirm aku x berapa kenal sgt.. tapi overall kenal la semua...

sambil2 tu tanya la kondisi mereka skrg ni.... belajar kat mana? dah keje ke? dah kawin ke? .... huh mcm 2 sekarang ni...

sambil2 tu rancang nak buat re-union, aku ikut jerr tak kisah sgt.. janji pada waktu & keadaan yg sesuai..

dah lama rasenyer tak jumpa diaorg nie... lepas sekolah rendah, aku dah sekolah menengah yg lain dr kwn2 lain  & asrama lagi.. pastu berpindah pulak dari kawasan ku membesar ni.. ish... lagi la menyebabkn loss contact ngan kwn2 ku itu...

memori 3x...

takkan ku lupakan, memori yg telah menjadikan diri ni seperti diri ini sekrg..

kenangn yg mengajar erti persahabatan..

erti teman, erti kehidupan..

juga mengajar mengenal dunia..

sambil menuntut ilmu..

terjalin satu ukuhuwah...

sungguh cepat rasenya mase berlalu...

kurindu kamu semua & memori kita bersama..

p/s: walaupun mase tu kecik lagi... and takde la fikir byk bende sgt..
berfeeling2 plak aku mlm ni


-Entry TaMMaT-

5 comments:

epalgreen said...

awk yg mne satu..
yg pengawas tu ke?
hehe ingt lg ek..
mst sbb men kejar2 kat skool dlu ek
kekekeke
:)

FaNa said...

faiz..ak pon dh lost contact kwn2 sekolah dulu..
dhla diorg xder fs mahupon ym..cane nk berjumpa nih..

nasib ak sama je cm ko..pindah dr kwsn sek rendah tu smpai ak langsung x tau khabar berita

mfk said...

to epal: teka lagi...jwpn yg salah..hehehe
pengawas kejar aku ade la... haha budak antara yg nakal..ngeh3x...

to fana: tapi naseb baek aku dpt contact diaorg balik... huh....

epalgreen said...

yg mne ek?
yg hjg pki songkok tu bkn ke..?
mst mke awk len2 time kecik ngn skg..
ne nk cam..
bgla clue..
hehe

mYshah said...

hurm, alhamdulillah kebykan rakan2 skolah rendah aku masih dpt dihubungi, n ramai da kahwin da pon, ye la duk sekampung kan, huuhu.
nway ko kalau ad pluang wat la reunion ke pe, mesti sonok :D

Blog Widget by LinkWithin