.:: Stick Note ::.

Salam semua,

Kepada semua kawan2 & blogger2 yg lain...
Sudi2kanlah menjengah ke blog ke-2 saya:
http://widecoverage.blogspot.com

Nov 24, 2008

dugaanNya..

Hari Ini

hari ni bermula lagi satu posting, which is last posting for me in the 4th yr,
after that, final exam for 2nd sem...
hahaha..
exam2, kan best kalau belajar x yah nak exam2 nie...
tapi nak wat mcm mana memang lumrah kehidupan...
even, after dah jadi H.O pun ade exam jugak... dan begitu seterusnya kalau nak ambik master..
hidup kita nie penuh dgn ujian,
memang kita x dpt lari dari benda ni..
and even problem mana pun, kalau kita cuma lari sejauh mana pun, elak dgn apa cara skali pun, memang x boleh hilang gitu jer...
Allah S.W.T. menguji setiap insan didunia ini dengan pelbagai cabaran & dugaan untuk menjadikan kita seorang yg insan tabah & beriman...InsyaAllah...

pagi tadi ade briefing, my supervisor is dr Raja Juanita Raja Lope, for this first 2 week, I have to go to HKL (paediatric institution, buat pembaca yg tak tau)...
then, continue with  communication workshop...
we have to discuss together to come out with idea how to manage scenario that been to us.
our scenario roughly is about girl, 7 y.o. orphan come to A&E with her teacher complained of vaginal discharge.. she was "disturbed" by her uncle & brother who living together with her. she withdrawn & refused when male doctor clerk her.. how u manage this scenario??

hope, boleh lakukan terbaik for this posting...


-itu je utk post kali nie-
assalamualaikum

2 comments:

mYshah said...

hooho, tringat mase PPD paeds dlu. aku kne jadi baby yg ade dysmorphic feutures! siot tol. ko berlakon jadi pe mase tu? heehe

epalgreen said...

good luck && all da best
:)

Blog Widget by LinkWithin