.:: Stick Note ::.

Salam semua,

Kepada semua kawan2 & blogger2 yg lain...
Sudi2kanlah menjengah ke blog ke-2 saya:
http://widecoverage.blogspot.com

Nov 9, 2008

Convention + mkn2


Semalam hari sabtu, bersamaan 08/11/08....
Kami pergi ke International Convention of Forensic Medicine And Science 2008, walaupun pada awalnya kena buat kerja sekejap... tapi dah alang2 dtg, teruskan je la....
xde la berminat sangat dengan forensic ni sebenarnya, just nak tambah pengetahuan jer...
the topic for this convention is : 
The current update in forensic investigation of sodomy...

Sodomy? lagi2 tgh hangat pasal kes2 sodomy ni, tapi bukan hanya berdasarkan kes tu semata-mata kerana banyak lagi kes2 seumpama ini di seluruh negara yg tidak mendpt liputan seluruhnya..
This convention is collaboration between medical, legal and royal malaysian police
the subtopics for this convention are:
1. anatomy, histology, pathology, psychology
2. the science of DNA analysis
3. Sodomy and the law in Malaysia
4. Forensic examination
5. Crime scene examination
6. etc..

semua presenter mase convention tu mesti la org2 expert dlm bidang masing2...

antara yg interesting topic- the law in malaysia & forensic examination n surgical finding in anal disease 
overall, seronok juga convention kali ni...



dalam byk2 tu, ade jugak part yg bosan ... (-  _  -) so, buat la lain yg patut2

Kalau anda semua memberi keterangan kat mahkamah dalam ape kes sekali pun...
antara ayat yg perlu anda lafazkan sebelum beri keterangan:

"I, ....(your full name)........, do sicerely and solemnly declare and affirm that the evidence which I am about to give shall be the truth, the whole truth and nothing but the truth"


lepas habis convention tu about 5pm, rehat2 & terus jogging...
lepas jogging2 tu time for eat ...
keluar lagi...
kali ni sasaran yg dituju ialah ke JhonnY's Restaurant Times Square


kitaorg makan yang setutk 4 org, padahal ade 3org, tambah dengan nasi lagi...
wah kenyang betul... Alhamdulillah
drink: chocolate milk shake, sedap boleh tahan...
sekali sekala makan besar x pe... ; )
another day yg penuh dgn aktiviti...

5 comments:

Jard The Great said...

hmmm...walaupon ade part2 yg bosan.. mesti part paling best ialah part makan? kan? kan?

mYshah said...

heeehe, bestnye makan johnny's, lame gile x makan... huhuu. makan 3 org tp order untuk 4 org, tp i wonder adil ke x pembahagian makanan untuk 3 org tuh.,heeehe

mfk said...

to jar: betul2x..
sape x suke makan kan?

to shah: rase2 sape yg mkn byk?
& sape yg cepat, die la mkn byk...

epalgreen said...

paling best mst bab mkn2 en..
hehehehehe
:)

farizal said...

saper ek makan byk...
betul tu konsep makan cepat dapat byk...huhuhuh

Blog Widget by LinkWithin