.:: Stick Note ::.

Salam semua,

Kepada semua kawan2 & blogger2 yg lain...
Sudi2kanlah menjengah ke blog ke-2 saya:
http://widecoverage.blogspot.com

Feb 25, 2009

Langkawi day2

Hari kedua di langkawi,
hahaha...
pagi2 bangun, pergi sarapan & jalan2 tepi pantai
kemudian siap2 utk pergi island hopping dgn harga RM30 di bawah pakej AB motel, kalau kat tpt lain rm35...


tempat 1 utk island hopping: Tasik Dayang Bunting, sgt cantik juga tasik ni... keindahan alam ciptaan tuhan. kenapa nama dia dayang bunting?
kalau tgk betul gambar kat atas tu, bukit2 yg mengelilingi tasik tu menyerupai seorang wanita yg sedang mengandung & baring... kepala, dada, perut & kakinya...
kat sini boleh mandi2 jugak..
& juga boleh main kayuh2 bot...
happening betul...

lepas tu,
pergi ke tempat eagle feeding,
memang ade kawasan2 tertentu di mana helang dgn byk boleh didapati. terdapat helang merah & putih berterbangan menyambar2 makanan yg diletakkan di laut.

Seterusnya ke Pulau Beras Basah,
pantai berpasir putih, laut berwarna kebiru-hijuan memanggil2 utk kitaorg bermandi manda...
seronok betul mengapung2 badan di lautan & berenang2 walaupun masih belajar macam mana nak berenang.

sibuk melihat peta untuk ke destinasi seterusnya.
petang tu pulak, kami ke pekan kuah utk membeli belah ape2 yg patut utk org2 tersyang & rakan2.

Selepas beli belah, berjalan2 di jeti & eagle square...yg tak tahanya, galak sungguh melompat kegirangan... naisb baik tak ramai org kat situ.. mungkin sebab bukan hari cuti.
aktiviti mlm mcm biasa, shopping di sekitar chenang & mkn2.

-assalamualaikum-
-that alls-
- please leave some comments-
- terima kasih, shukran, thank you, xie xie & arigato gozaimasu-


4 comments:

SiS-lin said...

wah best nye gi langkawi tu..sis x prnah sampai lg..mmg teringin nk gi pulau dayang bunting tu...

mYshah said...

wah sonoknye sonoknye.. sumenye ni 1 pakej ke? huuhu

tp tgk korunk melompat mmg best~ tinggi farizal lompat ^^

FaNa said...

utk org tersayang ni..ape ko blikan?? huhu.. btw elective buat ngan sape?

epalgreen said...

bestnye :)

Blog Widget by LinkWithin