.:: Stick Note ::.

Salam semua,

Kepada semua kawan2 & blogger2 yg lain...
Sudi2kanlah menjengah ke blog ke-2 saya:
http://widecoverage.blogspot.com

Feb 24, 2009

Langkawi Day 1

Assalamualaikum & hi semua,

ni la dia al-kisah bercuti ke langkawi....
ermmm.... seronok sgt..
bukan selalu dpt bercuti...
bende ni dah rancang lama, cuma takde peluang jer nak pergi.
Akhirnya terlaksanan juga antara perancangan yg dirancang.
banyak lagi tempat2 lain yang nak pergi.
so ini la kisah serba sedikit semasa di langkawi.

pergi hari tu, 2ohb Feb naik flight pukul 6 ptg.
perjalanan kira2 dlm 1 jam. Nasib baik tiada masalah yg berlaku & semuanya berjalan seperti dirancang.
dlm pukul 7 lebih sampai airport, kereta sewa yg ditempah telah menanti dengan harga RM50 sehari, hanya tinggal pergi ke tpt penginapan di AB motel di pantai chenang. ni pun dah tempah jugak, so tiada masalah penginapan. 3 hari 3 malam dengan harga rm210 utk 3 org. overall, tpt ni mmg best, bcoz dekat dgn byk tpt makan & fasiliti & kemudahan sempurna.
panjang pulak alkisah nyer..
just enjoy the picture je la... ;)

perut sudah berbunyi2 slps sampai jer tpt penginapan kitaorg, so pergi la dinner... boleh pilih restoran yg mana korg suka engikut selera masing2...



Keesokan paginya, pergi ke telaga tujuh. Sungguh penat mendaki beratus2 anak tangga utk sampai ke destinasi yg dituju.

air terjun di telaga tujuh


dah puas di telaga tujuh, destinasi seterusnya ialah oriental village & cable car. tapi cable tengah diselenggara maka tak boleh naik hari ni :( . tapi jalan2 & shopping la di oriental village ni.

Lepas tu ke Galeria perdana,
walaupun mcm kanak2 pergi ke muzium perdana menteri ke-4 ni,
ok la tpt ni...

then, pergi ke wildlife park

selepas penat berjalan2 naik kereta, mcm nak mandi la pulak. Kami pergi Durian Perangin waterfall... mmg puas hati walau takde la dalam mana, tapi cukup sekadar menghilangkan tekanan & merehatkan fikiran. sejuk & nyaman ;)

Ingatkan selepas mandi manda tu, nak singgah ke Telaga air hangat, tapi under construction la pulak. Maka terus ke Kompleks kraf, tgk2 mrk membuat2 kraf esp batik

di waktu petang2 ni... kami singgah ke pantai pasir tengkorak, pantai yg di cdgkan oleh penduduk tempatan setelah berborak dgn mereka.
Cantik pantai ni (",)


Sementara nak menunggu sunset, kami pergi ke Pantai Kok & Telaga Harbour Park...
sungguh indah permandangan di waktu ini dan sungguh mengujakan sambil di tiup angin pantai..apa lagi aktiviti bergambar tidak dilepaskan... hahaha

lepas tu balik la ke tpt penginapan... sudah penat setelah sehrian berjalan & berpusing2...
mkn malam yg mengenyangkan & menyelerakan ditambah penat .. 
tidur dlm pkl 12mlm utk perjalanan yg lebih menyeronokkan keesokan harinya....


-assalamualaikum-
-that alls-
- please leave some comments-
- terima kasih, shukran, thank you, xie xie & arigato gozaimasu-



3 comments:

mYshah said...

wah bestnye bercuti, harga makanan plak camne? ok

nway byk gambar entry nih~ best333 ^^
n pantai tu sgt lawa... aish... kejelesan, hiihi
aku rase gmbar ayob kurang le... hehehe

mfk said...

to mYshah:

tak yah jeles2 shah...
ko pun akan dpt peluang mcm tu jgk nanti..
byk masa lagi

harga makanan kat sana standard mcm KL jer..
tapi depend jugak ape yg makanan yg ko makan...
tapi sedap..

sebenarnya,
byk lagi gambar2 kitaorg...
tapi tak letak semua...
ayob byk jadi photographer jer...
aku ngan farizal jer byk pose. hihihi.. sebab ayob malas nak bergambar..

epalgreen said...

seronoknye die
:)

Blog Widget by LinkWithin