.:: Stick Note ::.

Salam semua,

Kepada semua kawan2 & blogger2 yg lain...
Sudi2kanlah menjengah ke blog ke-2 saya:
http://widecoverage.blogspot.com

Jan 6, 2009

what happened today?

Salam Semua rakan2 blogger,

kali ni tak tahu nak post ape,
so, saya re-post entry dari ktdiukm blog (http://ktdiukm.wordpress.com)
mungkin ada yang ade rujukan nie,
tapi tak mengapa nak, nak berkongsi rakan2 lain yg belum ade.
Hari ni,
sudah hantar cwu paediatric...
akhirnya sudah siap,
part paling memeningkan adalah part PPD (personal & professional development) bcoz my supervisor suruh letak journal2 yg berkaitan dgn my case.
kali ni, aku buat case pneumonia in 7 month old , boy presented with 3 months history of cough.
cwu sudah selesai,
observed long case pun sudah...
tinggal short case sahaja..
nie pun dah masuk minggu ke-7 paed, yg mana minggu ni kat giliran klinik pulak..
tadi ade kelas dengan my supervisor,
and i have to do lower limb examination,
from general inspection, boleh agak patient ni ade cerebral palsy,
so, buat jer la..
aku pulak mcm takut2 jer nak buat kat patient nie...
bukan takut knp,
patient ni sgt cachetic n have contracture w fixed flexion deformity of both limb.
so, takut nak gerak2 dia punya kaki...
arrrghh...
kang patah la pulak, tapi tak patah la..
pastu dr tanya2 pasal cerebral palsy nie...
ade yg tau & ade yg tak tahu...
tapi banyak yg tahu ngeh3x...
sbb tak bace lagi..
nanti dr akan tanya balik, so kena bace nie... (+ boleh keluar utk short case nanti)

tadi pun dah selesai buat shooting utk dinner nanti,
tQ to Iyas & Hajar.
cuma kena edit video & touch up video2 tue...
grand dinner pun dah dekat ni...

Anaesthesiology References


lecture notes clinical anaesthesia

Oxford Handbook of Anaesthesia


Anaesthesia toronto

2 comments:

SiS-lin said...

aduh mmg x faham la gamaknye sis ni mmbaca nye...tp cite ni tntang kesihatan penyakit manisia kan....keh3....mcm prnah dngr nama tu...

epalgreen said...

bz ek tuan doktor?
hehe ;p

Blog Widget by LinkWithin