.:: Stick Note ::.

Salam semua,

Kepada semua kawan2 & blogger2 yg lain...
Sudi2kanlah menjengah ke blog ke-2 saya:
http://widecoverage.blogspot.com

Jan 2, 2009

Secebis Kenangan

Salam semua,

dah lama sebenarnya entry ni...
cuma syik draft jer...
takde mood nak post...
tapi alang2 dah buat, post jer la...
juga ditujukan khas buat eira

serba sedikit gambar2 masa 
seminar pendedahan kursus kesihatan kebangsaan 
yang dianjurkan oleh Kolej Tun Dr Ismail (KTDI), UKM dengan kerjasama PERSIAP (persatuan Fakulti perubatan UKM) & AMSA (Asian Medical Student Association), juga tak lupa FSKB (Fakulti Sains Kesihatan Bersekutu  UKM) dan Fakulti Pergigian UKM.

program ini telah diadakan buat kali ke-4,
26 - 29 Dec 2008
Tahniah & Syabas diucapkan kpd komiti yang terlibat secara lansung atau tidak langsung terutama organisasi komiti.
Actually, tahun lepas nak buat juga program ni...
tapi kita hanya mampu merancang, tuhan yg menetukan

serba sedikit ttg seminar 3k ni,
dianjurkan bertujuan utk memberi serba sedikit pendedahan, pengetahuan, prospektik ttg kursus yg berkaitan dgn kesihatan seperti perubatan, pergigian, pemakanan, dietetik, farmasi, fisioterapi,  kecemasan dan sebagainya. 
selain itu, berkongsi serba sedikit pengalaman "medical life" yg ada bersama peserta . 
peserta terdiri dr Pelajar2 matrikulasi (sains hayat) juga pelajar sekolah menengah yg berminat untuk menceburi bidang berkaitan kesihatan. 

tapi kebanyakan nyer lebih berminat dgn bidang perubatab. Kenapa nak pilih bidang perubatan ni? mcm2 la jwpn yg diberi. (akan dikongsi pd entry akan dtg). 

Sebenarnya,
Dulu2...
aku juga peserta program ni... (begitu juga kebykn kwn2 satu batch yg juga pernah menyertai seminar 3k nie)
sama seperti mereka,
Pelajar matrik,
yg mcm tau n x tau sgt psl perubatan,
tapi kini,
ku berada di sini,
Alhamdulillah, sudah nak habis tahun ke-4,
Dah nak final exam sem 8,
pantas sungguh mase berlalu..
itulah dia secebis kenangan program ni...


click pic to enlarge



bawa bdk2 ni le tour d HUKM, antaranya: wad ortho, medical, psychiatry, O&G, labour room, NICU..dulu jadi peserta, kini jadi facilitator... sekadar berkongsi pengalaman



sempat juga bergambar kat sini


ni diaorg yg beriya2 nak bergambar, ikutkan jer la...



Suasana kat dlm Auditorium masa majlis penutup



Naim beriya2 jer ckp...





Majlis penutup yg di ditutup oleh Prof Zul, Pengetua KTDI 

-itu sahaja-
- Ada sebarang komen??-

4 comments:

wanirani said...

auditorium kite nih nampak lagi cantik dalam gambar

huhu~

epalgreen said...

mst seronok en jd dktr..
bestnye..
terharu lak ade name eira kat situ..
thanks mfk
:)

mYshah said...

huhu, aku pon salah sorang yg join bende ala ni mase kat matrik dlu, igt lagi mase tu 1st time jumpe wafy, zairy n rosnah, heehe.

ala asal korang xajak aku jadi faci ek? jaksa je ke? kicik ati~ heehe

mfk said...

to wani:
mungkin illusi optik tu...
hahaha

to eira:
srnk ke jadi doktor ?
entah la, biase jer..
welcome ;)

to myshah:
bukan jaksa jer la...
actually nama aku pun takde... tapi saje je dtg sbb diaorg kate x ckp org, so join jer la...
ramai jer yg lain: menod, frzl, hazim, mizah, mimi, erida, syai, wani, roy, fazrul, fedot dll

Blog Widget by LinkWithin