.:: Stick Note ::.

Salam semua,

Kepada semua kawan2 & blogger2 yg lain...
Sudi2kanlah menjengah ke blog ke-2 saya:
http://widecoverage.blogspot.com

Dec 10, 2008

1st day NICU



Selepas tamatnye tempoh balik ke kampung utk aidil adha,
kini sampai my group for NICU (Neonatal intensive care unit)..
1st day ni mcm mengong2 jer... tak tahu ape nak buat,
cover case jer la...
yg penting, seperti semua sedia maklum, kena stay 8am-5pm...
huh,
hari nie jugak mencari bdk2 yg sesuai utk dijadikan bahan utk developmental assessment video utk seminar hari jumaat nie,
carik2 & terus mencari,
alhamdulillah..
jumpa yg sesuai & comel...
selesai satu tugasan,
tapi kena edit balik video2 yg di ambil tue...
aku jugak yg kena edit bende alah nie...
buat jer la...

tapi 1st day tgk bdk2 yg ade kat NICU ni mmg rase kesian betul...
kecik2 lagi dah menanggung mcm2 dugaan,
kalau nak ambik blood tue.. bukan main susah lagi.. kadang2 x dpt... (bkn kita yg ambik pun)
tapi yg penting teknik handwashing kena dipraktik selalu kat sini utk infection control...

Akhir kata,
takziah diucapkan kepada sahabat kita semua, marlina diatas pemergian ayandanya. Marilah kita sama2 sedekahkan al-fatihah & doakan moga rohnya dicucuri rahmat & ditempatkan dikalangan org2 yg beriman. Al-fatihah

-Entry TaMMaT-

6 comments:

naim_yaakob said...

hehe
NICU posting..
during my time..rase mcm membazir mase je dlm dlm NICU.
tak sabar2 nak abes. tp kan..bile dah abes..rase cm rindu je nak masuk blk..(tp tanak la re-sit paper kan.hehe)

i believe those yg dah lepas feel the same way too..at least some of them.
klu tak..takde la gamab2 kt blog alia tuh kan..hehe

MiLuViA said...

gmbr ko jauh giler hihihi.
nanti nk curi gmbr.
al-fatihah untuk arwah.

mfk said...

naim: aku rase pun mcm tue gak... mcm takde blajar sgt pun... sikit2 tue ade la.. kena baca sendiri jgk.. kate self directed learning.. takpe, atleast ade exposure kat neonate ni

miluvia: hihi... muka x hensem jauh2 la...
al-fatihah buat arwah

epalgreen said...

awak kne kurangkan mengeluh ye..
hehe..
;p
btw letak la gmbr baby tu..
mst cml kn..
ngeee suke la budak2
:)

mYshah said...

ho2, NICU xder la bz sgt sbenarnye, 1st few days rase mcm bz sebab kne balik lmbat stiap ari, tp lelame sbenarnye mcm boring n xtaw nak wat pe nanti, kih333...

nway eira kalau nak baby cepat2lah wat 1, heehe

epalgreen said...

shah..
bapaknye tade..
cmno nk dpt baby..
haha aduhh..

Blog Widget by LinkWithin