.:: Stick Note ::.

Salam semua,

Kepada semua kawan2 & blogger2 yg lain...
Sudi2kanlah menjengah ke blog ke-2 saya:
http://widecoverage.blogspot.com

Oct 28, 2008

ImpianKU...

b4 masuk topik kali ni,

ni baru je balik dari klinik ortho, aku kan team arthroplasty under Mr. Suhail & ProF Masbah,

pagi tadi dpt la present satu case, DFU post amputation of the right big toe, this week kena cover ward male ortho, Hahaha.. byk lagi yg perlu dikejar utk completekan case presentation NI, harus berusaha lagi ni...

jenguk2 la bloG ni kejap n terjumpa blog kwn lama satu sklh, Ni dalam usaha utk mencari 2nd case for cwu stlh menghantar 1st cwu minggu lepas dgn case Hip Avascular necrosis which may be associated with osteoarthritis... so, kena la cari case trauma..  

Bukan main sengit2 lagi, pagi2 lagi dah tunggu depan pejabat nak booking case tu... 


Bukan semua yg kita hajati, Kita akan perolehi,

Bukan semua ape yg kita harap, akan berlaku,

Bukan semua impian kita akan menjadi kenyataan,

 

X salah kalau kita mempunyai impian, harapan, hajat dll

Ape bezanye semua bende tu?

Ke semuanYa sama je maskudnya..

Memang kita hanYa mampu merancang, Tuhan yg menentukan,

Tapi kita hendaklah berusaha utk menjadi ape jua target or impian itu,

Semua org mempunyai impian & Harapan masing2..

eveN sejak dari kecik lagi kita dah mempunyai impian & cita2...

 

bila cikgu sekolah rendah tanya,

nanti dah besar nak jadi ape?

Ade la kwn2 kita yg jwb nk jadi polis ler sebab nak tangkap penjahat, tentera la, doktor sbb nak rawat org sakit, jadi cikgu sebab cikgu baik, dll jawapn yg terpacul dr mulut masing2 mase tue... even ade yg jwb nak jadi ultraman pun ade, nak kalahkan raksasa... hihihi...

Ape cita2 korang mase zmn mude2 dulu?

 

Sampai sekarang pun kita pasti ade target...                                                  Eg: kalau nak exam, harap2 bolehlah score utk exam kali ni..  Tapi walaupun dh study dgn tekun & post exam dgn menjawab soalan2 yg sgt2 mencabar brain ini, target tu menurun kpd à harap2 lulus la exam kali ni... (ye la, kalau medic ni, lulus pun kira alhamdulillah, kalau dpt score kira hebat n rahmat la). terasa berbaloi usaha selama ni...  

 

Tapi, mcm aku ckp tadi,

Bukan semua bende yg kita nak tu kita akan dpt,

Mungkin kita akan bersedih stlh ape yg kita nak tu x dpt... tapi jgn sampai nak bunuh diri sudah ler 

Tapi juga bukan bermakna, kita tidak akan dpt selamanya,

Mungkin kita boleh terus berusaha utk mencapai ape yg kita nak,

 

Tapi kdg2 impian itu mmg x masuk akal , or kdg2 x logik , or kdg2 mcm mustahil jerr... tapi bukan semuannya mustahil,

Memang kdg2 nampak mustahil tapi sebenarnye bukan mustahil, dan boleh dicapai...

betulkah ayat2 BM aku ni cikgu Irma ( rujuk blog die)

X kisah la pe pun...

Pelbagai impian yg kita bayangkan...

Harap2 impian yg ku impi2kan akan tercapai...

Mcm yg ProF MuhaYa selalu ckp.... VISUALIZE   

The power of visualize”...

Hahaha..

Master ur mind, Design ur destiny

Byk lagi bende2 & pengalaman yg dikongsi prof dgn kami.

 

Ape lagi yang aku nak taip ni,Erm...

ape2 ye impianku

Antara impianku...    


7 things about my dreams, ni kiranye nak jawab tag yg dibuat oleh mYshah... shah, dikira ok je la ye? aku bukan reti sangat nak jwab tag2 ni...


1.  Hope can pass professional exam next year and become doctor, opss housement la dulu... 2 tahun plak tu


2. Kumpul duit byk 2 and hantar mY parents menunaikan haji, aku kan anak sulung....


3. Kalau ade jodoh & bertemu dgn psgn hidup yg sesuai - mendirikan rumah tangga & mempunyai family yg bahagia.

4. Mempunyai sebuah kereta yg gempak... muahaha..kena ikut trend la keter ape yg best next2 year nanti.



5. MempunYai perlatan2 or gadget2 yg canggih, Moden & terkini....


6. MempunYai rumah Yg selesa & jauh dari hiruk piruk kota & dikelilingi taman yg indah.. kira2 nya kat pinggiran kota, x la kat ceruk sgt...

7. menjadi seorang surgeon or plg kurang pun specialist ... InsyaAllah...



boleh kah aku mencapainya?
harap & doa2kan...
& sebenarnya byk lagi impian2 yg lain, tapi biar la aku simpan sendiri...

APA IMPIAN KORANG PLAK?




6 comments:

mYshah said...

heehe, btol faiz aku amat stuju, xsemua yg kita hajati, ataw doakan akan menjadi kenyataan

tp still x salah kan untuk berhajatkan sesuatu =) aku harap2 sgt pe yg aku cuba harap2 sgt skrg akan tercapai, tp kalau kata-Nya itu bknlah untuk ku, maka aku terpaksalah hadapi dgn redha...

nway faiz, smoga smua impian?hajat kau akan menjadi kenyataan
doakan aku jugak ek, aku sentiasa je visualize

khairun said...

wah.. wah..
dasat sungguh impianmu itu..
aku doakan semoga kau berjaya yer..
dh senang jgn lpe kwn..
hehehe

mfk said...

to shah:
aku harap juga ape yg ko hrp2 kan tue bukan hanya menjadi harapan sahaja dan akan menjadi kenyataan.

sama2 la kite visualize

to khairun:
impian jer...
x tau lagi jadi kenyataan ke tak ..
tapi dengan izin-NYA, InsyaAllah tercapai.. amin...

BalQis said...

Wah, memang bagus kalau dah ada impian begini, moga tercapai apa yang diimpikan~

p/s : Nak jadi specialist apa nanti? Huhu~

epalgreen said...

waah..
ske la bace blog2 berjiwa cmni..

semoga berjaye
:)

NHAP said...

salm..

bagus ada target camnie..

Allah sentiasa bersama hamba2Nya yg bersabar n tekun dlm berusaha...

Dia pasti mpermudahkn setiap hajat hmbaNya ;mlainkn ada yg lebey baik dr apa yg dihajati namun x kite ketahui...

chaiyo'
=)

Blog Widget by LinkWithin