.:: Stick Note ::.

Salam semua,

Kepada semua kawan2 & blogger2 yg lain...
Sudi2kanlah menjengah ke blog ke-2 saya:
http://widecoverage.blogspot.com

Feb 21, 2010

Musim Kahwin datang lagi...

Salam semua,

huh penatnya hari ni...
hari ini seorang lagi sepupu ku kawen lagi...
seorang demi seorang menamatkan zaman bujang mereka
iye berdua lebih baek...
dan kini bergelar suami kepada seorang yang bergelar isteri. 
Tanggungjawab yang dipingkul pun bertambah setelah melangkah kaki ke alam perkahwinan yang indah & permai itu.. InsyaAllah..

iyea, musim kahwin datang lagi....
jemputan sana, jemputan sini...
alhamdulillah, janji orang jemput kan?
dari tak dijemput...
tup2 bila jumpa, tanya apa khabar dah kawen ke belum?
dan jawapan DAH kawen...
tak ke terkejut di situ...
sampai hati tak jemput kawan...
kawan biasa2 tak kisah lagi...
tapi kawan baik tue... memang tuttt la ...

Berbalik kepada musim kawin ni...
kenapa la time2 nak exam ni...
berduyun-duyun kawan2 & sepupu ku plak nak kawin...
aishh....
wrong timing la korang...
tak dapat la pergi....

Lepas tu, kalau pergi jemputan kawen yang pasti2nya akan berjumpa la saudara-mara yang dah lama tak jumpa atau jarang jumpa...
wah jugak...masa2 ni la nak berjumpa mereka2 ni...
masa raya belum tentu dapat jumpa coz balik kampung belah isteri atau suami dan macam2 lagi alasan yang sesuai..
Lepas tue, mesti timbul soalan2 maut ni dari hampir setiap mulut mereka itu:
Wah, dah besar dah...
Sekarang buat apa?
Belajar lagi ke?
Bila habis?
ermm bila lagi tue?

penat nak jawab...
lagi2 kalau keluarga besar macam aku dan saudara mara yang ramai...

Antara jemputan kawin yang sempat pergi...

Tahniah & Selamat Pengantin Baru kepada

1. Fadhil & isterinya....




2. Hafiz & Isteri...





yang tak dapat pergi tue:
TAHNIAH juga diucapkan...

 Dato' Rashid & pasangannya, sofia
[culik gambar dr facebook dia]

dan wang hantaran dia sahaja: RM 12, 220.10
sempena tarikh akad nikah mereka 12/2/2010
cantik sangat nombor tue..
Nilainya pun cantik jugak.... wah kena sediakan berbelas2 ribu untuk wang hantaran sahaja....
tak termasuk belanja yang lain lagi...

Juga kepada kawan2 lain;
Wan fatihah & suami
Baizura & suami
dan lain2 .....




-thanks coz sudi baca-
- Bagi la komen sikit-
- terima kasih-

1 comments:

Najiahtul Syafiqah Ismail said...

ramainya kenalan yg dah berkahwin...patutlah org sibuk tya tuan nyer blog ni...;P

Blog Widget by LinkWithin