.:: Stick Note ::.

Salam semua,

Kepada semua kawan2 & blogger2 yg lain...
Sudi2kanlah menjengah ke blog ke-2 saya:
http://widecoverage.blogspot.com

Jul 29, 2008

**KahwiN**

aku nikahkan akan dikau................

SELAMAT PENGANTIN BARU,
SEMOGA BERBAHAGIA KE AKHIR HAYAT

erm....citer pasal kahwin ni, 2 org lagi kwn2 ku yg bakal mendirikan rumah tangga, ...
(DiNa & pasangannYa) dari batch aku skrg
juga Sakeenah& her husband mase sekolah menengah duLu...
kalau dah jodoh tak ke mana kan? sakeenah bertemu jodoH ngan husbandnyer semasa kat ukraine medical school, same2 study & masih lagi study kat sana..
kiraNya kedua2 psgn ni masih lagi belajar - "kahwin masa belajar". tentunya, ada kebaikan & keburukannya kalau kahwin masa belajar nie..dgr 2 org kate la.. bukan banyak sgt pun ilmu ni, masih mencari lagi & mempelajari lagi.
tetapi bergantung juga kpd individu itu sendiri... ye la kalau dah ade ikatan yg sah ni, tanggungjawab pun bertambah... tak payah la nak citer detail pasal tanggungjawab ni ...alamat kena buka satu chapter yg lain la kalau nak huraikan...

rase2 dlm 8 org atau lebih sudah rakan yang kukenali & sebaya sudah mendirikan masjid "rumahtangga" ni, tak kira la yang kwn laki or kawan perempuan.. Alhamdulillah,...
tentunya satu keluarga juga bakal mertua sibuk & rancak menyiapkan pelbagai persediaan disaat2 akhir dalam menjejakkan kaki kealam yg baru iaitu alam perkahwinan, yang pastinya banyak cabaran & dugaan yang akan ditempuh oleh bakal mempelai ini dalam meneruskan hidup mereka...

maklumla.. bukan selalu, kalau boleh sekali seumur hidup ini.. Kalau boleh nak berhias serba-serbi..kalau mampu...ngan pakaiannyer & mcm2 la.... Raja& pemaisuri sehari ni...
Belanja yang dikeluarkan pun mesti banyak jugak..hmmmm,

Malas nak tulis panjang2...
selamat pengantin baru diucapkan kepada semua pasangan yg bakal mendirikan rumahtunggu...
terutama, my friends....
semoga kekal abadi selamanya,
pabila 2 hati telah bersatu,
bercantum menjadi satu,
kata disepakati tanda telah setuju,
semoga berbahgia ke anak cucu.

Ni kawan masa matrik, dah ade anak pun... tahniah Liyana

ni pula farhana- kawan masa sekolah rendah sampai sekolah menengah...aku dapat sekolah lain, dia pun dapat sekolah same... kahwin last year, masih menuntut kat tempat yg same mcm sakeenah... tahniah..

ni pulak, walimatul Urus dari Sakeenah...hmm, hari yg sama ngan Dina pulak...kawan2 dari SAMBEST, dijemput la dtg kalau free....

Gambar kawan-kawan lain pun ade..tapi malas nak letak..

aku selitkan jugak la lirik2 lagu pengantin baru, kalau nak koleksi lagu-lagu pengantin baru, klik kat web ni...byk jugak koleksinya.:
http://muaturun.blogspot.com/2006/11/lagu-lagu-pengantin-kawin.html

Selamat Pengantin Baru -Hijjaz

Bila dua hati dah terjalin
Selamatlah pengantin kami doakan

Moga redha Allah bersinar selalu

Tanda bermula bahtera hidup

Dalam melayari bahtera rumahtangga

Ada masa tenang dan masa gelisah

Jangan nafsu diikut melulu
Sabar dan kemaafan itu perlu
Beginilah resam manusia

Tak lari dari ketentuan Ilahi

Suami ketua isteri pembantu

Melangkah hidup saling berpadu

Susah dan senang hadapi bersama

Moga kekal ke anak cucu
Moga kekal hingga ke syurga


Selamat Pengantin Baru - anita Sarawak
Selamat Pengantin baru
Semoga kekal abadi
Bahgia ke anak cucu
Sentosa murah rezeki
Alhamdulillah bertemu jodohnya
Berkat kesucian akhir terlaksana
Pabila sedang bersanding
Janganlah suka menjeling
Menjadi raja sehari
Tersenyum, nampak berseri
Tenangkanlah hati dengan kesyukuran
Sabar Menghadapi tempuh hidup baru

Akhir, kata...sape la budak laki batch kita yang 1st kahwin ye? hmmm, rase2 sape.... mungkinkah yg lebih tua..entah la..tuhan saje yg tahu & mereka juga...

tiba2 ade pulak muncul 1 lagi soalan yg agak la kontroversi,
soalan dr ~~Salsabila : tq
agak2nye la sape dalam batch kita yg akan kahwin each other eh? boleh buat judgement sendiri la...


lagi satu : just nak wish kat izlin ~~happY birthday ..... asyik kate nak diet jer..tapi same jer..

6 comments:

mYshah said...

haha, kahwin kahwin kahwin.. aku pernah ulas panjang2 gle kat blog aku dlu...itu pon kalau korang perasan le... tp aku tertarik ngan soklan kat perenggan terakhir tu~ he2...

Salsabila said...

ye, aku pun tertarik dgn soalan last tu. sape ek???

nk tmbh lg 1 soalan:
sape dlm batch kite yg akan kahwin each other?

satu topik yg kontroversi n menarik.hehe~

mfk said...

to shah:
tu la, rasenye ko mmg ade ulas pun... tu yg tk nak ulas byk2 pun

to salsabila:
ehmmm.. tu la, agak sape yek? rase mcm tak sabar pulak nak tau

haah.. tak terfikir la plak soalan tambahan tu...soalan yg bagus tu.

Edwin T said...

tahniah kpd dina..
btw,
jwp utk soalan last tu mungkin faiz sendiri ko?
wuakakakah~

mfk said...

to edwin T...mungkinkah?
tidak mungkin tioh,
wuakakah...
rase I lama lagi la...
cuba la u teka sape agaknYa..,

mYshah said...

sapekah???? F6!

Blog Widget by LinkWithin