.:: Stick Note ::.

Salam semua,

Kepada semua kawan2 & blogger2 yg lain...
Sudi2kanlah menjengah ke blog ke-2 saya:
http://widecoverage.blogspot.com

Apr 15, 2009

Yatta, i'm finished

Salam semua,

lama rasanya tak update blog kesayangan ku ini..
hihihi..
so ingat
 nak update kejap la walaupun sebelum ni banyak jer masa.

OK bercerita tentang post mortem autopsi semua,
pasti ada antara kawan2 yang bukan medic tue pasti takut,
dan ade antara nya yang tanya tak takut ke tengok2 mayat2 tue semua...
lepas tu bila dengar bilik mayat tue,
pasti ade yang beranggapan banyak cerita seram2 ...
aku pun masa2 b4 masuk medic ade jugak dengar cerita2 macam pasal bilik mayat ni..
di balik lorong yang sepi.. ngeh2x..
tapi itu dulu...

sekadar gambar hiasan


utk pengetahuan, pelajar perubatan UKM perlu melihat 10 kes post mortem dilakukan, membuat post mortem dan membuat laporan.
So minggu lepas dah sempurnakan apa yang perlu dilakukan.
malam ni baru selesai menaip semua laporan yang perlu disiapkan.
Yatta...
siap jugak
sebenarnya kami kena buat benda2 sebelum bulan 7 dan aku dah siapkannya..
mesti la sangat gembira kerana tak payah nak berebut2 lagi nak buat post mortem ni..

aku di bilik post mortem


kami berempat yg membuat post mortem bersama2
tq (joean, izni & aini)

Dan hari isnin sebenarnya dah bermula kehidupan sebagai pelajar tahun akhir perubatan iaitu tahun 5..
rasanya sungguh sekejap masa berlalu...
rasa macam baru jer habis 1st yr..
dan ini juga bermakna bermula la satu tahun yang penuh cabaran & dugaan..
yang paling mencabar pastinya professional exam pada bulan 3 tahun depan yang merupakan halangan terakhir sebelum garduate dan bergelar housement officer...

Senarai nama mengikut posting dah keluar seperti yang aku letak kat bawah ni..
ada yang suka, dan ada yang suka dengan kawan2 dalam posting baru ni..
terutamanya mereka2 yang pernah ada study group kerana kumpulan diaorg berpecah..
dan memulakan dengan study group yang baru...
dan apa yang pasti, kita harus redha dengan apa yang telah ditetapkan dan menyesuaikan diri dengan sesiapa pun.

aku akan bermula dengan posting surgery (kump3) dan berakhir dengan posting internal medicine...
rasenya panjang pulak aku menaip di tengah2 malam ni..
esok ada CPC (clinical pathology conference) kul 8 pagi lepas tu nak hantar report post mortem ni, ada ssm (special study module) lagi...
sepanjang 7 minngu ni sibuk la dengan research yang akan kena present dalam conference akhir bulan 5 nanti..
so, harap2 semuanya berjalan lancar
petangnya pulak ade briefing untuk final year ni...
jam 5.00petang di auditorium nye kawan. mcm yg aku post sebelum ni

ok tu je utk update kali nie..


-assalamualaikum-
-that alls-
- please leave some comments-
- terima kasih, shukran, thank you, xie xie & arigato gozaimasu-

4 comments:

mYshah said...

ye, kite sebagai doktor masa depan harus la pandai beradaptasi ngan sekelilingkan? bukannye bley tuka spital suke suki bile da ditetapkan mase housemanship nanti.len la klo ade surat nikah ke kan? heehe....

nway sape yg baca nih iklan sket: aku x abes observe lagi. klo ade case autopsi msg aku ye.ade no aku kan?thanx...

MiLuViA said...

bestnye da abes.

ARYN said...

aku penh tgk masa praktikal kt spital klang..wlpun aku bukn dk medic..tp dk2 practical kat lab patalogi le tgk post mortem kalu nak..aku xrasa seram.nak muntah pun x..cuma bile tgk kan..aku rs kalu le, jgnla post mortem..kalu la ahli famili aku, aku decide xnak post mortem kot..syukurla, arwah ayah aku x kena..

ko mst trtanya2 aku sape..
aku dak batch ko kat sambest..sekian

epalgreen said...

faiz in pink
hehe takutnye kalo eira yg kne bt..
;p

Blog Widget by LinkWithin