.:: Stick Note ::.

Salam semua,

Kepada semua kawan2 & blogger2 yg lain...
Sudi2kanlah menjengah ke blog ke-2 saya:
http://widecoverage.blogspot.com

Sep 11, 2008

Another %&^* movie

Sedar x sedar, dah masuk hari ke-11 kita semua berpuasa, exam pun dah hampir habis. Esok dah nak balik umah,

Another movie yg aku sempat tgk mase tunggu osce psyciatry ari tu. sangat lama dah citer ni. My Boyfriend is type B? ape yg type B nye. ade la plak kalau org jenis darah type b,

personality die macam itu mcm ini..stereotype betul la... tapi kan citer jer. so x kisah la..



Synopsis

Ha-mi is a college student who dreams of destined love. One day, she develops a crush on the hunk Young-bin at first sight. Young-bin’s blood type is B, which is a personality type that girls don’t want to deal with. Despite all manner of circumstances and opposition, Ha-mi falls in love with Young-bin. Young-bin is a guy who wants to show off, yet he saves his money for his girlfriend Ha-mi. Moreover, his weird behavior becomes more extravagant.





lepas tgk citer tu, sambung tgk la citer KUROSAGI, citer ni pinjam dr farizal. memang satu hari tu aku study langsung. siri ni ade 11 episod, citer berdasarkan siri popular "kurosagi" dari japanese manga by takehi natsuhara. Kurosaki, aka kurosagi, is a swindler who cheats other professional con artist to help victims and avenge the death of his own family. Kurosaki buys information about other swindlers from the man, Katsuragi who cheated his family.



The swindlers who decieve others with words are the "shirosagi".

The swindlers who play with people's feelings are "akasagi".

And the one who only aims to take large sums of money from shirosagi and akasagi is kurosaki.



Kiranya, citer ni lebih kurang robin hood la yang menipu & merampas harta seorang penipu yg lain dan mengembalikan hak kepada org yg kena tipu. banyak la pulak perkataan tipu ni. misi utama die utk mencari penipu yg menipu ayahnya. pandai la die main pelbagai karakter dgn pelbagai. dlm misi dia ni, ade la yg jatuh hati dgn kurosaki ni. pastu ade la polis yg mmg dr awal cam x puas hati ngan kurosaki ni berazam nak menangkapnye with evidence. malas la nak explain pjg2. kalau minat, boleh la tgk citer ni. ok jugak la. best 2x. ni baru pinjam dvd dr hazim, citer "change". die kate best. hazim kate die minat citer2 kimura takuya je.


* p/s berhati-hati la dgn penipu yg mungkin berada di sekeliling kita tanpa kita sedari.

8 comments:

mYshah said...

ho2~ suka bangat ya sama cite2 asia ni~ bgus2 truskan usahamu support asian muvie~ tp malaysian muvies mane~ hehehe :P

Salsabila said...

i lurve kurosagi!
atau lebih tepat lagi...
i love yamapi!!! *wink*
haha~

hepi holidey too

Jard The Great said...

aiks...aku pong suka crite2 ini..hehe

mArDLaN said...

salam..

cite kurosagi itu.. seakan ku kenal perempuan itu..

ashiya mizuki kan? kan kan kan?

huhu..

i'm currently watching Hana Yori Dango..recommended by cik syai..berbaloi :))

[ Eclipse ] said...

ye itu adalah ashiya dalam hana kimi. besh X)

[ Eclipse ] said...

siapa sebenarnya yamapi tu. mcm yamato je

[ Eclipse ] said...

ehe salam X) terjumpa

BalQis said...

salam faiz...

minat yamapi ker?

dah tgk citer 'code blue'

dia berlakon jadi doc (intern)...
best!!

citer pasal doc, medic....

Blog Widget by LinkWithin